Borrelgarnituur als eyecatcher

Kiest u altijd voor een mooi bord of een zilveren schaal om borrelhapjes op te presenteren? Op zich niets mis mee. Wilt u echter alle ogen op uw bittergarnituur gericht hebben, neem dan eens de tijd om er een originele presentatie van te maken. Laat uw creativiteit stromen en ga aan de slag met verpakkingsmaterialen zoals gebaksdozen en blikken. Of gebruik die oude etagere en dat oude houten dienblad eens op een bijzondere wijze. Ook leuk is het buideltjes van bakpapier te maken en uw gasten te verrassen op knapzakjes, zoals ze doen bij Restaurant reserveren in Alkmaar. Hoe dan ook, een mooi presentatie loont. Niet alleen in directe omzet, maar ook in mond-tot-mond reclame van verraste gasten. Hieronder een paar leuke ideeën.

Etagères
Je ziet ze niet zo heel erg vaak meer. En als ze gebruikt worden, dan is het vrijwel altijd voor bonbons en koekjes. Maar waarom zou je een etagère niet ook voor andere dingen gebruiken? Voor een borrelgarnituur bijvoorbeeld. Gasten vinden het heerlijk om uit een overvloed van keuzes te snoepen en zijn vaak bereid om daar iets meer voor te betalen.

Aangekleed glaasje wijn
Of serveer eens een ‘aangekleed glaasje wijn’, bestaande uit een etagère met twee glazen wijn en allerlei snoeperijtjes, zoals gedroogde tomaatjes, olijven, brood met paté en oude kaas. En leg er in plaats van gewone servetten een geblokte theedoek op. Een presentatie om van te smullen, met als bijkomend voordeel dat je maar een keer hoeft te lopen omdat je de hele handel ineens op tafel kunt zetten..

Gebaksdozen
Weer een andere manier van presenteren: de gebaksdoos. Ideaal geschikt om er tapas of andere borrelhapjes in te presenteren. De kosten vallen wel mee en de hoeveelheid extra werk is ook te overzien. U onderscheidt zich met zo’n presentatie en laat uw gasten op die manier zien dat u aandacht besteedt aan uw product, en er alles aan doet om hen te plezieren. Gebaksdozen kunt u gewoon kopen. Alleen het deksel moet u even doormidden snijden of knippen. Het is niet beslist noodzakelijk om er een tekst op te schrijven, maar het staat wel aardig en maakt het geheel af. Als u het echt heel mooi wilt maken, bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid, dan houdt u bij het bepalen van de inhoud ook nog rekening met de kleur van de gerechtjes.

Cocottes
Een cocotte is in Frankrijk een braadpan of casserole, een zware pan dus met deksel. In Nederland zijn onder de naam ‘cocottes’ echter kleine pannetjes in de handel, mini-braadpannetjes eigenlijk. Ze zijn van geëmailleerd gietijzer en verkrijgbaar in allerlei vrolijke kleurtjes. Je kunt ze gebruiken om er het borrelgarnituur in te serveren. Weer eens iets anders dan de bekende schaaltjes en kommetjes.

Online Laminaat Vloeren maken het makkelijk om eenvoudig schoon te maken als er onverwacht iets mis gaat tijdens de bediening van deze heerlijke gerechten.

About Horeca Vak TV